Klaartjes Kaas perfect oud met kabeljauw, fidéua, pijlinktvis en bergkappertjes
Ingrediënten voor 4 personen
-
100 gram schilfers Klaatjes Kaas perfect oud
-
1 superverse kabeljauw met vel van 1 kg
-
1 mooie, verse pijlinktvis, volledig opgekuist
-
50 gram ontzoute bergkappertjes
-
100 gram black fidéua
-
50 gram gesnipperde bieslook
-
100 gram gesnipperde sjalot
-
1 teentje look, doormidden gesneden
-
2 blaadjes laurier
-
2 takjes verse tijm
-
2 dl room
-
4 dl visfumet
-
100 gram harde hoeveboter
-
Snuifje algenzout
-
2 dl olijfolie
-
Sap en rasp limoen
-
Zeevenkel
Bereidingswijze vis
- Snij mooie porties kabeljauw en snij de opgekuiste pijlinktvis
in balkjes.
- Bak de kabeljauw in eenTefalpan met een scheutje olijfolie unilateraal, tot deze perfect gegaard is.
Bereidingswijze fidéua
- Verwarm een Tefalpan met 1dl olijfolie, voeg er de sjalot, look, tijm, laurier en de rauwe fidéua aan toe en fruit dit gedurende
45 seconden.
- Bevochtig dit langzaam met 2 dl visfumet zoals bij de bereiding van een risotto, tot al het kookvocht opgekookt is.
- Werk verder af door de pijlinktvis heel kort aan te fruiten en de fidéua en de bieslook toe te voegen.
- Breng op smaak met algenzout, sap en rasp van limoen en meng met schilfertjes extra oude Klaartjes Kaas.
Bereidingswijze saus
- Laat 2 dl visfumet en 2 dl room voor 1⁄2 inkoken, voeg de harde
boter en vervolgens een scheutje olijfolie en de bergkappertjes toe.
- Blend en breng op smaak met algenzout, het sap en de rasp van limoen.
- Zeef de saus en maak ze luchtig door in een sifhon op het bord aan te brengen.
- Dresseer en garneer met zeevenkel (zie foto).
Smakelijk !!